GINOP-5.3.5-18-2020-00167 - A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban

2021. július elsején indult el a Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek keretében a GINOP-5.3.5-18-2020-00167 - A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban projekt. A Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezete (LKDSZ) által, az ÁFEOSZ-COOP Szövetséggel konzorciumban vezetett projekt célja a szociális partnerek társadalmi és munkaerőpiaci szerepvállalásának erősítése, a szövetségek képviseleti erejének növelése, kapacitásaik fejlesztése és olyan tevékenységek megvalósításának támogatása, melyek hatékonyan hozzájárulnak a munkavállalók és a munkáltatók, vállalkozások munkaerőpiaci alkalmazkodóképességének fejlesztéséhez, társadalmi felelősségvállalásuk erősítéséhez és szolgáltató szerepének növeléséhez.

A projekt során a kiskereskedelemi ágazatban a zöld- és kék gazdaság, a környezetvédelem és a környezettudatosság témakörében feldolgozásra kerülő kérdőívek eredményeképpen olyan megoldási javaslatok kerülnek kidolgozásra az ágazati szektor számára, melyek a fenntartható fejlődés mellett szolgálják a környezetvédelem ügyét is. Az eredmények bemutatásra kerülnek a projekt önálló honlapján kívül workshopokon, rendezvényeken, valamint médiamegjelenésekben is, emellett egy vállalkozás esetében pilot jelleggel kipróbálásra kerülnek azon javaslatok, melyeket az elkészült tanulmány lehetséges kezelési módszerként megfogalmaz. Azon 20 munkáltató, aki részt vesz a kutatási fázisban javaslatcsomagot kap, amely segítségével környezetbarát módon növelheti hatékonyságát.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt támogatási összege 49.749.000 Ft, melynek támogatási mértéke 100 %.

A projekt tervezett befejezési dátuma 2022. június 30.

GINOP-5.3.5-18-2020-00169 - A nagykereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban

A Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezete (LKDSZ) által, az ÁFEOSZ-COOP Szövetséggel konzorciumban vezetett projekt 2021. július elsején indult el. A Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek keretében a GINOP-5.3.5-18-2020-00169 - A nagykereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban projekt célja a nagykereskedelemi ágazatban a zöld- és kék gazdaság, a környezetvédelem erősítése.

A konstrukció a szociális partnerek társadalmi és munkaerőpiaci szerepvállalásának erősítése, a szövetségek képviseleti erejének növelése, kapacitásaik fejlesztése és olyan tevékenységek megvalósításának támogatására hivatott, amelyek hatékonyan hozzájárulnak a munkavállalók és a munkáltatók, vállalkozások munkaerőpiaci alkalmazkodóképességének fejlesztéséhez, társadalmi felelősségvállalásuk erősítéséhez és szolgáltató szerepének növeléséhez.

A projekt során a nagykereskedelemi ágazat szereplőire fókuszálva a környezettudatosság témakörében feldolgozásra kerülő kérdőívek eredményeképpen olyan megoldási javaslatok kerülnek kidolgozásra az ágazati szektor számára, melyek a fenntartható fejlődés irányát mutatják meg. Azon 20 munkáltató, aki részt vesz a kutatási fázisban javaslatcsomagot kap, amely segítségével környezetbarát módon növelheti hatékonyságát.

Az eredmények bemutatásra kerülnek a projekt önálló honlapján kívül rendezvényeken, valamint médiamegjelenésekben is, emellett elemző tanulmány készül az eredmények publikálása érdekében és pilot jelleggel kipróbálásra kerülnek azon javaslatok, melyeket az elkészült tanulmány lehetséges kezelési módszerként megfogalmaz.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt támogatási összege 49.749.000 Ft, melynek támogatási mértéke 100 %.

A projekt tervezett befejezési dátuma 2022. június 30.